Στάνλεϊ Κιούμπρικ

Ασό Βικιπαίδεια

Ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ (Stanley Kubrick) έτον σκηνοθέτες, σεναριογράφον κ' παραγωγός τη κινηματογράφονος ασήν Αμερικήν.

Φιλμογραφίαν[άλλαξον]

  • 1950: Day of the Fight
  • 1951: Flying Padre
  • 1952: The Seafarers
  • 1953: Fear and Desire
  • 1955: Killer's Kiss
  • 1956: The Killing
  • 1957: Paths of Glory ("Σταυροί σο Μέτωπον")
  • 1960: Spartacus ("Σπάρτακον")
  • 1962: Lolita ("Λολίτα")
  • 1964: Dr. Strangelove ("S.O.S. Πεντάγωνον Καλεί Μόσχαν")
  • 1968: 2001: A Space Odyssey ("2001: Η Οδύσσειαν τη Διαστήματος")
  • 1971: A Clockwork Orange
  • 1975: Barry Lyndon
  • 1980: The Shining
  • 1987: Full Metal Jacket
  • 1999: Eyes Wide Shut