Τσάρλι Τσάπλιν

Ασό Βικιπαίδεια
Τσάρλι Τσάπλιν

Ο Τσάρλς Σπένσερ Τσάπλιν (Charles Spencer Chaplin Jr, 16 Απρίλτ 1889 - 25 Χριστουγενναρί 1977), γνωστός σα Τσάρλι έτον άγγλος ηθοποιός. Έγνεν τρανός σα πρώτα δεκαετίας τ' Χόλυγουντ. Εν ο πρώτος τρανός ηθοποιός όπ' εποίσον το Σαρλό σε ταινίας. Απέθανεν τ' 1977.

Φιλμογραφίαν[άλλαξον]

  • The Kid, 1921
  • A Woman of Paris, 1923
  • The Gold Rush, 1925
  • The Circus, 1929
  • City Lights, 1931
  • Modern Times, 1936
  • The Great Dictator, 1940
  • Monsieur Verdoux, 1947
  • Limelight, 1952
  • A King in New York, 1957