Καλάτσεμαν χρήστε:Consta

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Ασό Βικιπαίδεια

γεια σου Κώστα. όπως ίσως κατάλαβες, αυτές τις μέρες είμαι λίγο πιεσμένος και δεν έχω το χρόνο να ασχοληθώ αρκετά με την βικιπαίδειανεμουν. :-) έχω κάνει διαφήμηση για το πρότζεκτ μεταξύ άλλων εδώ κι εδώ και ακόμη και στην ocena.info. προτείνω να γίνει κι αλλού για να ενημερωθεί ο κόσμος. εάν ξέρεις σελίδες όπου μαζεύονται οι τεμετέρ, πες μου ή βάλε κανένα ποστ κι εσύ. και για να σου φτιάξω το κέφι, τέρεν. φιλικά, Ηλίας --Sinopeus 13:25, 14 March 2008 (UTC)

Νέα απ' το μέτωπο: Γενικά παρατηρώ μεγάλο ενθουσιασμό και μεγάλο... κώλωμα. ;-) Πολύ σωστά κάποιος παρατήρησε στο pontosforum: «Όλοι λένε μπράβο,άμαν ας τερούμε ποίος θα εφτάει γιαρτήμ». Άλλο μάλλον το να χορεύεις κότσαρι και άλλο το να γράφεις δικά σου κείμενα. Είναι δύσκολο, δε λέω. :-) Γι'αυτό αποφάσισα να αρχίσω μερικά αρθράκια για τις ευρωπαϊκές χώρες (κυρίως) και να επεκτείνω το άρθρο «Θεσσαλονίκη» ώστε να αποκτήσει «πρόσωπο» το project για να αρχίσουν οι νέοι σιγά σιγά με μικρές (ευχαρίστως και μεγάλες) διορθώσεις και με το καλό να προχωρήσουν στην συγγραφή άρθρων όταν με το καλό εξοικειωθούν με την κατάσταση. Έκανα και το σχετικό (το πρώτο μας) πρότυπον: τέρεν αδά! --Sinopeus 17:19, 3 April 2008 (UTC)

Έχουν μεταφραστεί αυτή τη στιγμή 242 μυνήματα του interface. Από τα "most used" παραμένουν 296 αμετάφραστα προς το παρόν. Προχωρώ όμως κι εκεί. Στόχος μου τώρα είναι να μεταφραστούν πρώτα αυτά, ίσος όμως να θέλουν αργότερα διόρθωση (που δεν θα είναι και πρόβλημα). Ψιλοκόλλησα στη μετάφραση του «preview» που θέλω οπωσδήποτε να μεταφράσω. Πολύ θα ήθελα να μπει κάνι με «τέρεμαν» (= ματιά, όψη). Κάτι του στιλ «πρώτον τέρεμαν», «τέρεμαν μόνον», «τέρεμαν» ή κάτι τέτοιο. Δυσκολεύομαι και θέλω απόψεις. Εσύ τί λες; --Sinopeus 17:19, 3 April 2008 (UTC)

Καλώς τον Κώστα μας! Χαίρομαι πολύ που διαβάζω μήνυμά σου. Καταρχήν να σε ευχαριστήσω για τα πολύ καλά και ενθαρρυντικά σου λόγια. Ότι κάνω εδώ να είσαι σίγουρος ότι το κάνω με χαρά και ευχαρίστηση και όσο καλύτερα μου το επιτρέπουν οι ικανότητές μου.
Ας λέγωσε τα χαπέραι: Όπως είπα και στο φίλο ZaDiak, ακολουθώ την συμβουλή του και αφοσιώθηκα στη μετάφραση του interface. Τα κυρίως απαιτούμενα «most used messages» αυτή τη στιγμή είναι μεταφρασμένα κατά 94.03% και μέσα σε λίγες μέρες θα έχουν μεταφραστεί όλα. Στο σύνολο βρισκόμαστε στα 29.14% και συνεχίζουμε. :-) Βέβαια ορισμένες μεταφράσεις μου σίγουρα θέλουν βελτίωση (βελτιώνω συνεχώς) και τις γνώσεις άλλων χρηστών. Αλλά τουλάχιστον θα υπάρχει μια πρώτη μορφή του ποντιακού interface που στη συνέχεια θα μπορεί να επεξεργαστεί όπου φανεί χρήσιμο και από άλλους. Το Αστεράκι δεν γνωρίζω τι απέγινε, έχει να φανεί εδώ αρκετό καιρό. Κρίμα, αφού πάντα χρειαζόμαστε χρήστες που «καλατσέβνε σκυρά ποντιακά». Είμαι σίγουρος όμως ότι θα ξαναφανεί. Θα τον στείλω κανένα email να ρωτήσω που γυρνάει και δεν είναι εδώ. ;-)
Όσο για IRC, τον τελευταίο καιρό είμαι δραστήριος κυρίως νυχτερινές ώρες. Θα έχω ανοιχτό το κανάλι. Ευχαριστώ και πάλι και καλή σου μέρα! --Sinopeus 15:00, 31 July 2008 (UTC)

Ημερομηνίας (format)[επεξεργασία κώδικα]

Δεν μπορώ να βρω που γίνεται η αλλαγή των μηνών στην γενική πτώση (έχω μεταφράσει τους μήνες και στην γενική). Στόχος είναι να λεει τις ημερομηνίας πχ στις "πρόσφατες αλλαγές": 1 Καλανταρί (γενική) και όχι 1 Καλαντάρτς (ονομαστική). Ξέρεις μήπως σε ποιον μπορούμε να απευθυνθούμε; --Sinopeus 13:08, 20 April 2008 (UTC)

update: Σχετικά με το πρόβλημα απευθύνθηκα στον admin MF-Warburg (είναι γερμανόφωνος ;-). Πιστεύω σύντομα να λυθεί. --Sinopeus 22:52, 23 April 2008 (UTC)
Ας εφτάγω κι αδακά έναν update: το πρόβλημα λύθηκε. :-) --Sinopeus 15:00, 31 July 2008 (UTC)

Η προσωπική μου άποψη: Το τραγικό είναι ότι για μένα και τα δυο μαζί δίνουν την σωστή έννοια: «ρωμαϊκά ποντιακά», «ρωμαίικα ποντέικα» (βλ. Τοπχαράς), που σημαίνει τα «ελληνικά του Πόντου». Η ονομασία αυτή έχει τη ρίζα της σε μια εποχή, που όλοι οι ελληνόφωνοι θεωρούσαν τους εαυτούς τους Ρωμαίους, και κανείς δεν έλεγε «Έλληνες».
Γι' αυτό το λόγο, και αφού πρέπει να διαλέξουμε μια λέξη, θα πρότεινα το «ποντιακά», γιατί «ρωμαίικα» στην ουσία είναι και τα νεοελληνικά, των οποίων διάλεκτος είναι η ποντιακή. «Ποντιακά», επειδή προσδιορίζει το «ρωμαίικα». Δε βρίσκω σωστό να έχουμε από τη μία «ελληνικά» και από την άλλη «ρωμαίικα» που και αυτό σημαίνει «ελληνικά». Θα ήταν σα να λέμε, ότι εδώ υπάρχει και μια άλλη ελληνική γλώσσα. Ας την αφήσουμε καλύτερα «ποντιακή» διάλεκτο. Στην αρχική σελίδα όμως θα ήθελα να διατηρηθούν και τα δυο. --Sinopeus 19:14, 18 April 2008 (UTC)

ποντιακά[επεξεργασία κώδικα]

Τέρεν τεμόν τη γνώμην --Asteraki 09:51, 30 April 2008 (UTC)

Μπράβο, ακριβώς αυτή ήταν η ιδέα. Το αρθράκι είναι μια χαρά. Και όποιος νομίζει ότι θέλει βελτίωση/επέκταση, ας το κάνει. Ατό πα Wiki εν. ;-) --Sinopeus 11:11, 20 April 2008 (UTC)

εν, ένι, είναι είν'[επεξεργασία κώδικα]

Κωστα, τα ποντιακά είναι non-stardardized και γιαυτό δεν υπάρχει μία και σωστή μετάφραση. Γραμματικοί κανόνες ίσως να είναι ενιαίοι, το λεξιλόγιο όμως παίζει κι εξαρτάται που ακριβώς από τον Πόντο κατάγεται κανείς. Γενικώς πιστεύω ότι αν κάνει κανείς την ίδια ερώτηση σε 10 ποντιόφωνους, θα πάρει 3-4 διαφορετικές (σωστές) απαντήσεις.
Στα «μαθήματα ποντιακής» της Αντωνιάδου-Κεσίδου θα βρεις «ένι» και «εν», στον Τοπχαρά επιπλέον και το «είναι».

το ρήμα είμαι όπως μας λεει η Αντωνιάδου-Κεσίδου:

είμαι
είσαι
ένι, εν
είμες, είμεστουν, ειμέστεν
είστεν, είστουν, είσ'νε
είναι, είν'

--Sinopeus 18:36, 22 April 2008 (UTC)
ΥΓ: τέρεν

Τρόγω την πίστης Sinopeu, πολλά έμορφον εν. Χερετίας σε σας τι δυς. --Asteraki 20:00, 22 April 2008 (UTC)


ΥΓ:τερέστεν τεμόν τη γνωμ

Αρχικον σελίδα[επεξεργασία κώδικα]

Τέρεν --Asteraki 03:37, 24 April 2008 (UTC)

Έλα. Που είσαι; --Asteraki 14:20, 24 April 2008 (UTC)

Γειά σου Consta. Εγώ δεν μπορώ να είμαι μέσα στο IRC, έχω Mozzila Firefox και δεν το ανοίγει. Γι' αυτό και προτείνω να μπούμε σ' αυτήν εδώ τη σελίδα. Και να δηλωθούμε με το όνομα μας απο τη βικιπαιδία, όπως λεγόμαστε..., λ.χ. Sinopeus, Consta, Asteraki. Και μετά να μπούμε στο Chat Room, με την ονομασία #Greece. Τι λές; --Asteraki 14:40, 24 April 2008 (UTC)

Μέσα είμαι. Εσύ που είσαι; --Asteraki 14:44, 24 April 2008 (UTC)

Όπως είπα και στο Αστεράκι, ζητώ 1000 συγνώμη για την απουσία μου σήμερα. Έφαγα τρεις ώρες στον γιατρό (δυόμιση περιμένοντας). Είμουν όμως στο IRC το μερημέρι για καμία ώρα. ;-)) Θα είμαι πάλι αύριο (μάλλον σήμερα) για να μου πεις αποτελέσματα. :-) Gute Nacht --Sinopeus 23:08, 24 April 2008 (UTC)

Βικιεπιχείρηση Commons[επεξεργασία κώδικα]

«Σχεδίασα» σύνδεσμο για τα commons επειδή το πρότυπο που έχει εδώ στο Incubator δεν βγάζει σωστά αποτελέσματα. Για παράδειγμα κοίτα στο άρθρο «Τάραντας».

Τύπος:
*[[Image:Commons-logo.svg|10px]] [[:el:commons:Taranto|Τάραντας σα Commons]]

Αποτέλεσμα:

Όποτε βρεις ώρα και φυσικά όρεξη, πρόσθεσε τα commons και σε άλλα άρθρα (πχ οι χώρες κλπ). --Sinopeus 07:44, 29 April 2008 (UTC)

Βικιεπιστήμιο[επεξεργασία κώδικα]

Γεια σου Consta σου στελνω μηνυμα απο εδω γιατι ειμαι σχεδον σιγουρος οτι θα το δεις. Τα δικαιωματα σου ως διαχειριστης στο Βικιεπιστήμιο λήγουν σε 7 ημέρες. Αν ενδιαφέρεσαι ακόμα μπορούμε να τα πούμε στο κανάλι του Βικιεπιστημίου στο IRC.--ZaDiak 11:00, 1 May 2008 (UTC)

  • Κώστα είδα το μήνυμα σου στο ΒΕ θα προσπαθήσω να κάνω μερικά αλλά επειδή είμαι σε διακοπές δεν υπόσχομαι τίποτα.--ZaDiak 18:40, 21 August 2008 (UTC)

Έι Κώστικα, τρανέ Σελανικλή! ;-) O φίλος Vibe από το Pontosworld.com έδειξε ενδιαφέρον, πρότεινε να γράψει ένα άρθρο στην αρχική του σελίδα(!) για την Βικιπαίδειαν εμούν και να πληροφορήσει έτσι όλους όσους θέλουν να μας βοηθήσουν. Πολύ καλό αυτό γιατί στο forum της σελίδας αυτής είδα πολλά άτομα που μιλάν τα ποντιακά πολύ καλύτερα από μένα (πλούσιο λεξιλόγιο κλπ). Επίσης προθυμοποιήθηκε να μας χορηγήσει χώρο στην αρχική σελίδα(!) για ανακοινώσεις κλπ ώστε να διαβάζονται και από τα μέλη του pontosworld. Κηρύσσω λοιπόν τον Vibe «Ήρωα της ποντιακής Βικιπαίδειας». («Παλικάρ τη Βικιπαίδειας εμούν») ;-). --Sinopeus 09:27, 25 August 2008 (UTC)

Χεχε. Καλά, ας δημιουργήσει λογαριασμό εδώ και θα τον παρασημοφορήσω αμέσως. ;-) Εδώ και αρκετό καιρό κάνω διαφήμηση την «Βικιπαίδειαν σην γλώσσαν εμουν» στο PontosWorld.com. Βάζω που και που κανένα αρθράκι για να θυμίσω ότι υπάρχουμε και οι αντιδράσεις είναι θετικές. Ο Vibe έδειξε ο ίδιος το ενδιαφέρον να μας βοηθήσει. Όσο νάναι εδώ και μήνες κάτι κάνουμε και σίγουρα αξίζει τον κόπο. :-) Για να δούμε... --Sinopeus 12:50, 26 August 2008 (UTC)

ΥΓ: Χαίρομαι πολύ για τον Zadiak! Επίσης παρατήρησα ότι και ο Omnipaedista από την αρχαία ελληνική έκανε κάποιες επεξεργασίες.

Έγραψα ένα άρθρο για την Βικιπαίδειαν εμούν και το έστειλα μόλις στον Vibe. Ο Θεός βοηθός! ;-) --Sinopeus 09:32, 3 September 2008 (UTC)

Ο Vibe δημοσιεύει στο pontosworld άρθρα που εμείς του στέλνουμε μέσω του pontosforum. Εγώ πχ είμαι απλό μέλος στο forum κι έτσι επικοινωνώ μαζί του.
Α, ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει λογαριασμό και θα συνεισφέρει και αυτός που και που. Επίσης μας χωρήγησε την άδεια να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε περιεχόμενο θέλουμε από το PontosWorld, υπό τον όρο να αναφέρουμε την πηγή στο συγκεκριμένο άρθρο.
Οι σκέψεις σου σχετικά με το «μεγάλο άνοιγμα» μου άρεσαν και θα κοιτάξω κι εγώ πως θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε διάφορες ιδέες. Πιστεύω όμως ότι ενδοκοινοτικά ήδη δείχνουμε ότι παίρνουμε το θέμα μας στα σοβαρά. Έγινε πολλή δουλειά που σίγουρα πολλοί ποτέ δε θα πίστευαν ότι θα γινόταν. Αρκετά των Πρότυπον:Wp/pnt/NUMBEROFARTICLES άρθρων της Βικιπαίδειας εμούν ξεπερνούν πλέον κατά πολύ το «στάδιο της μιας σειράς». Έτσι πείθουμε κι αυτούς που αρχικά δεν τους πολιάρεσε η ιδέα μιας ποντιακής Βικιπαίδειας. Αντίθετοι φυσικά θα υπάρχουν πάντα, ότι και να κάνουμε. Υπάρχουν όμως και χρήστες, που αντικειμενικά κρίνουν κι εκτιμούν την προσπάθειά μας.
Όντως κρίμα το θέμα με τις στατιστικές (μήνας Αύγουστος), αλλά για να είμαι ειλικρινείς, δεν με πειράζει και τόσο. Σκοπός είναι να μαζευτούμε λίγα άτομα. Όταν γίνει αυτό, όλα τα άλλα θα ακολουθήσουν από μόνα τους και θα πετύχουμε. :) --Sinopeus 23:26, 3 September 2008 (UTC)

Ποντιακόν λογότυπον[επεξεργασία κώδικα]

Το λογότυπον εποίκενατο ο Cradel

Καλή ιδέα, ας υπάρχει. Θα πρότεινα: Τ' ανοιχτόν η εγκυκλοπαίδεια
Άμα: ποίος θα φτάγ' ατό; Εσύ αν πορείς, ποίσον ατό. Ογώ πα αείκα πράματα 'κ πορώ ν' εφτάω... Το λογότυπον τη νεοελληνικού τη Βικιπαίδειας ποίος εποίκεν ατο, ξέρς; --Sinopeus 12:50, 26 August 2008 (UTC)

Γεια σου Κώστα. Κανένα πρόβλημα, κι εγώ τις τελευταίες μέρες ήμουν απασχολημένος όπως κατάλαβες και θα είμαι για ακόμη λίγες (μετακομίζω).
Παρακάθι: μουχαμπέτι, παρέα, γλέντι, συζήτηση (βλ. romeyiko leksiko της ocena.info). Στην ocena.info λένε έτσι το chat τους. Αυτό που βλέπεις δεξιά είναι το login για το chat. Από κάτω λέει πχ πόσοι χρήστες είναι στο chat: So parakathi ine x parakathanti. Το login για το forum βρίσκεται στο κέντρο, σχεδόν πάνω πάνω. Εκεί όμως δε λεει παρακάθι αλλά φορούμι (forumi). ;)
Λογότυπον (Τ' ανοιχτόν η εγκυκλοπαίδεια): Όπως έχω ξαναπεί, δε μου αρέσει να μιλάω για τη μία και σωστή έκφραση στα ποντιακά (όπως κάνουν πολλοί), επειδή απλά δεν υπάρχει (είπαμε: σχετικά με τη γλώσσα κάνεις την ίδια ερώτηση σε 10 ποντιόφωνους και παίρνεις 3-4 διαφορετικές (σωστές) απαντήσεις). Πολύ σωστά έγραψε κάποιος στο pontosforum: «Αδά σο φόρουμ απές, ασ'ούλτς πολλά το ερέχκουμεν εν ντο ο καθαείς, καλατσέβ σ'ατινού σην "διάλεκτο". Και ατό το πράμαν δειξίζ'μας, πόσον τρανόν έτον ο Πόντον, πόσοι πολλοί έταν και είν οι Πόντιοι και πόσον πλούσιον εν το Ποντιακόν η γλώσσα'μουν.» (edit: τώρα πρόσεξα ότι κι αυτός γράφει «το Ποντιακόν η γλώσσα»)
Για το ερώτημά μας όμως έχουμε ευτυχώς και την γραμματική του Τοπχαρά (Επίθετα, σελ 43-44): Η τρανέσα η νύφε (έμψυχο, άρα το επίθετο παίρνει το γένος του ουσιαστικού), το τρανόν η αυλή (άψυχο, άρα το επίθετο είναι ουδέτερο). Και συνεχίζει: «Και για να ευκολίουμες να λέγομε το επίθετον και το ουσιαστικόν σε διάφορα γένη, βάλομε και σα δυο εμπροστά άρθρα, εκεί που η αρχαία και η δημοτική εμεταχειρίσκουσαν έναν κοινόν άρθρον για τα επίθετα και το ουσιαστικό, λ.χ. Η μαύρη θάλασσα (δημοτική), το μαύρον η θάλασσα (ποντιακή). Καμίαν άμαν σο ποντιακόν τη γλώσσαν ΄κ επορούμε να λέγομε: το μάυρον θάλασσα, το τρανόν πόρτα, τ’ έμορφον φωτογραφία, δηλαδή μ΄έναν άρθρον κοινόν για ουσιαστικόν κι επίθετον.» --Sinopeus 08:55, 3 September 2008 (UTC)

Το παλικάρ ο Cradel εποίκεν πολλά καλόν δουλείαν! :-) Για τεμέν καλόν εν, επορώ και δεαβάζατο. Μπράβο! --Sinopeus 23:24, 14 September 2008 (UTC)

Επεξεργασίες[επεξεργασία κώδικα]

Κώστα έκανα τις επεξεργασίες που μου ζήτησες (δημιούργησα κι ένα άρθρο την Αυστραλία) εάν θελήσεις κι άλλες για αυτόν το μήνα πες μου το.--ZaDiak 17:29, 9 September 2008 (UTC)

Ογώ πα εδέβασα το κι εχάρα. Ο ZaDiak εποίκεν καλόν δουλείαν (άρθον 109)! --Sinopeus 23:06, 9 September 2008 (UTC)

Consta μίλησα με τον Pathoschild και του είπα να μας δώσει τελική εγκριση και αυτήν την ώρα το συζητάει με τα άλλα μέλη του language subcommitee και μάλλον θα παρουμε την έγκριση.--ZaDiak 10:28, 14 September 2008 (UTC)

Μα πώς; Πότε; Κωστίκα, σοκαρίστηκα τώρα (με την καλή έννοια βέβαια). ;-) Θα κοιτάξω να γράψω το συντομότερο κάτι για το pontosworld. Είδα ντ' εκλώστεν οπίς και το Αστερόπον εμούν. Έμορφα, εχάρα πολλά. Εν τω μεταξύ, όπως ανέφερα και αλλού, αυτές τις μέρες μετακομίζω, κάνω δηλαδή διάφορες εργασίες στο καινούριο διαμέρισμα (είχε πολλή δουλειά) και γιαυτό και η παρουσίες μου εδώ προς το παρόν δεν είναι πολύ τακτικές. Σε λίγες μέρες πιστεύω όμως να έχω τελειώσει. Πάντως μπράβο μας. :-) --Sinopeus 23:24, 14 September 2008 (UTC)

Μπράβο σε τε σας παίδια... Έμορφα! Πολλά ευχαριστίας απ΄ εμέν για τεσέτερον την τρανέσα την δουλείαν.
Σο μέλλον, θα ελέπετε με απές σην "βίκι" 8 με 10 φοράς το μήνα.
Το καλό όμως εν άλλο, ενούντσα ο παλαλό... και απο τ΄ επόμενα τα μέρας, ένας πολλά φίλομ -τεμέτερον παιδάς... και πολλά αλεπός (με την καλέσα την έννοιαν)- θα βοηθάμασε αδά (σην "βίκι").
Ντο λέτε παίδια, να εφτάμε έναν παρακάθ και να καλατσέβουμε; --Asteraki 22:56, 15 September 2008 (UTC)

Aλωνάρτς ή Aύγουστον[επεξεργασία κώδικα]

Κωστίκα πολλά παρακαλώσε να τερείσ' ατό και να λέσμε ντο νουνίζ; Χαιρετίας ;) --Asteraki 01:07, 20 September 2008 (UTC)

Κώστα η επιτροπή μας ενέκρινε και τώρα θα σταλεί η αίτηση στο Board of Trustees όπου αν δεν υπάρξει καμιά ένσταση θα εγκριθεί σε 4 μέρες και θα πάρει κι επισήμως τελική έγκριση (βεβαια μετά θα πρέπει να περιμένουμε να δημιουργηθεί η pnt/wp αλλά αυτά θα τα συζητήσουμε αργότερα).--ZaDiak 12:53, 21 September 2008 (UTC)

Τσίπ έμορφαν! Ντο λες να καλατσέβομεν σο ΤΣΑΤ, οσήμερον Δευτέραν 22.09.08 κι κατά τι 20:00' ώρα Ελλάδας (19:00' Γερμανίας); --Asteraki 23:02, 21 September 2008 (UTC)

Επεξεργασίες[επεξεργασία κώδικα]

Κώστα έκανα τις επεξεργασίες που μου ζήτησες. Επίσης έχω βάλει υποψηφιοτητα για γραφειοκράτης αν θές ψήφισε με εδώ --ZaDiak 10:33, 12 October 2008 (UTC)

Καλαπαιδά Κωστίκα, ντο λες να καλατσέβομεν σο IRC? Έχω τσιπ καλά νέα! :) --Makedonier 16:25, 14 October 2008 (UTC)

Διαδικασία Έγκρισης[επεξεργασία κώδικα]

Έμορφα! Πολλά ερέχκουμαι τα χαπέραι'ς! :-) Δυστυχώς δεν γνωρίζω καθηγητή ή ειδικό για να επιβεβαιώσει την ουδετερότητα του περιεχομένου μας. Είπαμε, στο εξωτερικό ζω, δεν έζησα ποτέ Ελλάδα και δεν γνωρίζω ανάλογα άτομα. Εάν το Αστεράκι γνωρίζει καθηγητή και μπορεί να επικοινωνήσει μαζί του, να το κάνει. Ή στείλτε μου το email του να επικοινωνήσω εγώ μαζί του. Με την ευκαιρία τσέκαρε την ουδετερότητα του Wp/pnt/ΠΓΔΜ. «Δημοκρατίαν τη Βαρδάρονος» 'κ εν τ'επίσημον όνεμαν ατ'ς, νε σα νομς αθε (Republika Makedonija), νε σην UNO (former Yugoslav Republic of Macedonia)[1]. Ουδέτερον εν να λέγομ'ατέναν με τη UNOς τ'όνεμαν. ςερετίας --Sinopeus 18:55, 20 December 2008 (UTC)

ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΕΝΝΕΘΕΝ & ΤΣΙΠ ΚΑΛΑ ΧΑΠΕΡΑΙ[επεξεργασία κώδικα]

Χριστός γεννέθεν χαράν σον κόσμον!!!

Υείαν και ευλογίαν σε τ΄εσάς και τα φαμίλια σουνέ και ο Θεόν Χριστόν, να έχσας ουλτς καλάν!!!

Το θαύμα έντονε και από την αρχές του Δεκέμβρη, βρέθηκε η λύση και τώρα αναμμένουμε την έγκριση (ΝΑ΄ΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Κ. ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΜΑΛΚΙΔΗΣ)!!!

  • ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ...

Με την πολύτιμη προσφορά του Ζαχαρία από το Βικιεπιστήμιο (ZADIAK), να΄ναι πάντα καλά!!! Ο οποίος με τα κονέ του και με τις διασυνδέσεις του, μ΄ έφερε σε επικοινωνία με τον υπεύθυνο του Language Comitee της Wikimedia k. Gerard Meijssen. Και στη συνέχεια έφερα και΄γω με τη σειρά μου σε επικοινωνία, το κ. Gerard Meijssen και το κ. καθηγητή Θεοφάνη Μαλκίδη, ο οποίος στην επιστολή που έστειλε στον πρώτο έγραψε... ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ. ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ, Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ Κ. G.M. ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΩΘΗΣΕ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΗΣΤΕΡΗΣΗ ΠΑΡΑΚΑΤΩ, ΔΗΛ. ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΡΑΠΤΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΓΚΡΙΣΗ.

ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ... ;-) AN ΘΕΛΕΤΕ ΤΣΕΚΑΡΕΤΕ ΤΑ ΜΕΗΛ ΣΑΣ... ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΣΑΣ ΕΓΡΑΨΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ.

ΥΓ. Προσπάθησα παρά πολλές φορές να επικοινωνήσω μαζί σας μέσω κινητού... (τουλάχιστον 50 φορές ή ίσως και παραπάνω με τον καθένα ξεχωριστά, χωρίς ΥΠΕΡΒΟΛΗ... όλο αυτό το διάστημα) αγαπητοί φίλοι Ηλία και Κωνσταντίνε, αλλά δυστυχώς δεν επετεύχθει με επιτυχία. --Μακεδόνας 08:19, 25 December 2008 (UTC)

Τέρεν αδακά καλοπαιδά Κώνστα. Επήραμεν την έγκρισην. --Μακεδόνας 14:41, 8 January 2009 (UTC)


Μπράβο! Πολλά εχάρα! :-) Δεν είχα φυσικά αμφιβολίες ποτέ, αφού την δουλειά μας την κάναμε. Γράφουμε άρθρα, και πολλά μάλιστα με περισσότερο από μία σειρά. Συμφωνώ με τον Κώστα σχετικά με το ομαδικό έργο. Ευχαριστώ κι εγώ με το μέρος μου όλους, όσους συμμετέχουν στο έργον! --Sinopeus 23:20, 11 January 2009 (UTC)

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟ ΤΣΑΤ[επεξεργασία κώδικα]

Γεια χαρά σε όλους σας.

  • Σας ευχαριστώ για τις συνεισφορές σας και εγώ από τη πλευρά μου.
  • Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και περήφανος για το κατόρθωμα μας.
  • Δημιουργήσαμε τη Ποντιακή Βικιπαίδεια.

Θα σας παρακαλούσα αν έχετε τη καλοσύνη να έρθουμε μιά μέρα κοινής αποδοχής μέσα στο Σαβατοκύριακο σε επικοινωνία.

Σκέφτομαι να δημιουργήσω ένα μπλόγκ για τη Ποντιακή Βικιπαίδεια, 
στο οποίο θα έχουμε όλοι μας τη δυνατότητα σύνταξης άρθρων/κειμένων και τη προσθήκη ειδήσεων και πληροφοριών.
Επειδή όλο αυτό το καιρό που εκπροσωπούσα για επικοινωνιακούς λόγους την κοινότητα μας στα διάφορα συνέδρεια και εκδηλώσεις, 
ήρθα σε επαφή με πολύ κόσμο, όπως σας έχω ήδη αναφέρει και μέσω των μέηλ που λάβατε, 
θα σας πρότεινα να συνενοηθούμε μεταξύ μας για να βγάλουμε ένα δελτίο τύπου, 
ουτοσώστε να ενημερώσουμε και τους ανθρώπους αυτούς καθώς τη κοινή γνώμη (για το πως θα σας εξηγήσω...). 
Επίσης θα μπορούσαμε να συζητήσουμε και κάποια διαδικαστικά θέματα, όπως: διαχειριστές, πλάνο κτλ.
ΠΟΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ (IRC);
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΣΟΥΜΕ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ Ή ΚΥΡΙΑΚΗΣ;
ΜΗΠΩΣ ΜΕΣΗΜΕΡΑΚΙ;
ΜΗΠΩΣ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΑ!!! --Μακεδόνας 03:44, 16 January 2009 (UTC)

Συνάντηση Σαββατοκύριακου[επεξεργασία κώδικα]

Δείτε τι απάντησαν παρακάτω, οι αγαπητοί φίλοι-μέλη της κοινότητος:

Έτσι, σύμφωνα με τα παραπάνω προτείνω να γίνουν 2 συναντήσεις στο IRC-CHAT λόγω μη εναρμονισμένου ελεύθερου χρόνου. δείτε:

1η Συνάντηση το Σάββατο στις 12:00 ώρα Ελλάδος[επεξεργασία κώδικα]

Σημ.: Χρήστης Sinopeus θα είναι δικαιολογημένα απών. Ωστόσο προτίθεμε να τον ενημερώσω -για τη Σαββατιάτικη συζήτηση μας- κατά τα μεσάνυχτα της Κυριακής (δείτε παρακάτω. Ενώ θα είμαι μέσα από τις 23:30 ώρα Ελλάδος, δηλαδή 22:30 ώρα Γερμανίας) που θα έχει μάλλον χρόνο.

2η Συνάντηση τη Κυριακή στις 23:30 ώρα Ελλάδος[επεξεργασία κώδικα]

Σημ.: Αν θέλει να συμμετέχει και κάποιος αλλος και τότε στη συζήτηση-ενημέρωση με τον Sinopeus, μπορεί ευχαρίστως να το κάνει. Ευχαριστώ. --Μακεδόνας 07:25, 17 January 2009 (UTC)

Μπες στο ττσατ!!!--ZaDiak 13:47, 19 January 2009 (UTC)

your questions on meta[επεξεργασία κώδικα]

For the logo, you need to make a Bugzilla request. For interwiki linking from other wikipedias to here, just use [[pnt:<Pagename>]]. --MF-Warburg 11:58, 7 Μαρτ 2009 (UTC)[απάντηση]

Kwsta mpes irc

Καλησπέρα Κωστίκα, ντέ φτας; Το πρότηπον να θέκς ατό αέτς: {{subst:χαιρέτημαν}} :-) --Sinopeus 14:08, 10 Μαρτ 2009 (UTC)[απάντηση]

Πληκτρολόγησε απλά:

{{subst:χαιρέτημαν}}

... και θα βάλει το όνομα-χρήστη αυτομάτως --Sinopeus 22:09, 15 Μαρτ 2009 (UTC)[απάντηση]

Hello, Consta. I just created some templates for this wikipedia. Could you help me to translate the template titles and the textes in them, please? Here is my list:

Thanks and greetings --Tlustulimu 19:34, 16 Μαρτ 2009 (UTC)[απάντηση]

Hello, can you please write arcticle about Ρουσία? Because it's strange, your wiki have arcticles about such countryes as Άι Μαρίνος or Ανδόρρα and no about Russia =( Tat1642 20:47, 26 Μαρτ 2009 (UTC)[απάντηση]

Καλώς τον! Που έχεις χαθεί εσύ ρε; Μπές IRC να τα πούμε.--ZaDiak 09:44, 31 Χορτοθερί 2009 (UTC)[απάντηση]

Χαιρετίαν! Συγνώμη αλλά έλειπα αν ευκαιρείς αύριο πες μου την ώρα για να ξέρω από πριν και να μπω.--ZaDiak 22:23, 31 Χορτοθερί 2009 (UTC)[απάντηση]

Please give a look. Nemo bis (talk) 18:46, 24 Χριστουγενναρί 2016 (UTC)[απάντηση]